Meest gestelde vragen

Een visum Turkije kunt u eenvoudig online aanvragen, maar toch zijn er vaak wel vragen hierover. Wij hebben hier voor u de meest gestelde vragen over een visum aanvraag neergezet. Ondanks dat een aanvraag makkelijk online gedaan kan worden voor een e-visum Turkije kunnen we ons namelijk voorstellen dat er soms wel wat vragen over zijn. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u via onze contact pagina eenvoudig contact met ons opnemen.

Wat is een e-visum Turkije?

Het elektronische visum (e-visum) Turkije is een soort toegangsbewijs voor Turkije. Naast een geldig paspoort wil de Turkse overheid een soort check doen of je het land wel binnen mag komen. Tegelijk is het ook een soort toeristenbelasting die op deze manier betaald word. Als toerist, maar ook voor de zakelijke reiziger is het verplicht om een geldig visum naast je paspoort te hebben voordat je door de douane komt. In het verleden kon je op het vliegveld een visum krijgen, maar anno 2017 is het verplicht om een e-visum te overhandigen bij de douane.

Is het verplicht om een e-visum te hebben?

In het kort: Ja. Zonder visum zult u Turkije niet binnen kunnen komen. Als u voor vakantie naar Turkije gaat moet u dan ook een e-visum Turkije vooraf bestellen. Deze kunt u eenvoudig online bestellen en betalen met iDeal of MisterCash voor 25,- p.p.

Moet mijn kind een e-visum hebben?

Ja. Elk persoon ongeacht zijn/haar leeftijd heeft een e-visum nodig om het land Turkije binnen te komen. Deze dient u vooraf online aan te vragen en kan niet ter plaatse geregeld worden.

Mag een visum aanvraag geweigerd worden?

Dit kan geweigerd worden aangezien Turkije een aantal voorwaarden hanteert voor het toekennen van een visum aanvraag. De regels zijn gelukkig aardig soepel. Twijfelt u of heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse/Belgische dan kunt u het beste eerst contact opnemen met de Turkse ambassade.

Welke documenten heb ik nodig voor een visum aanvraag?

U dient een geldig paspoort te hebben welke bij binnenkomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is. Uw visum aanvraag zit gekoppeld aan uw paspoort dus let op dat u eerst een geldig paspoort moet hebben voordat u het visum aanvraagt. Daarnaast zijn er geen aanvullende documenten nodig.

Wat is de doorlooptijd van een visum aanvraag?

Wij hanteren 24 uur voor het verwerken en daadwerkelijk ontvangen van een visum. Theoretisch kan dit zelfs al met 15 minuten geregeld worden, alleen als u ruim van tevoren al weet dat u naar Turkije op vakantie gaat dan raden we u aan om minimaal 2 weken van tevoren uw e-visum te regelen. Mocht er toch door omstandigheden vertraging in het proces komen dan heeft u nog tijd. Vraag uw visum Turkije nu meteen aan via bijgaande link.

Vraag nu gelijk een toeristenvisum Turkije aan hier!